vineri, 18 noiembrie 2011

Noutăţi în tratamentul cancerului de la John Hopkins


ÎN MEMORIA SURIOAREI MELE ELISABETA



Sunt aproape 7 ani de când a plecat spre stele…..putea să mai rămână..…ar fi putut…..

După 3 ani de la despărţire şi eu am avut o mică intervenţie chirurgicală. La ecograf se vedeau şi alte tumori mai mici care, după un an de renunţare la anumite alimente, s-au retras.
În speranţa că vor fi utile, redau aceste informaţii copiate de pe un pliant găsit în holul Institutului Oncologic Bucureşti.

NOUTĂŢI ÎN TRATAMENTUL CANCERULUI DE LA
JOHN HOPKINS

 După ce ani de zile a spus pacienţilor că chimioterapia este singura cale pentru a încerca (cuvântul cheie a încerca) să se elimine cancerul, John Hopkins s-a hotărât să prezinte şi calea alternativă de tratament a maladiei.
PENTRU INFORMAŢIA VOASTRĂ
1.       Cu toţii avem celule canceroase în corp. Aceste celule nu apar, însă, la testele standard dacă nu sunt în număr de miliarde. Când doctorii spun bolnavilor că nu mai există celule canceroase în corpul lor după tratamentele efectuate, înseamnă doar că testele sunt incapabile să le măsoare deoarece nu mai sunt în număr detectabil.

2.       Celulele canceroase apar în corp de 6 până la 10 ori în timpul vieţii unui om.

3.       Când sistemul nostru imunitar este puternic, celulele canceroase sunt distruse şi astfel este împiedicată multiplicarea lor şi formarea de tumori.

4.       Când este diagnosticat cancerul, înseamnă că persoana respectivă are deficienţe nutriţionale multiple. Aceste deficienţe pot să apară din cauze genetice, a noxelor din mediul înconjurător, a alimentaţiei şi stilului de viaţă greşite.

5.       Pentru a preîntâmpina deficienţele nutriţionale multiple, este necesară schimbarea dietei şi administrarea de suplimente nutritive, ceea ce va duce la întărirea sistemului imunitar.

6.       Chimioterapia presupune „otrăvirea” celulelor canceroase cu rata mare de creştere, dar astfel sunt distruse şi celulele sănătoase cu creştere rapidă din măduva spinării, tractul gastro-intestinal,etc. Iar organe importante, cum ar fi ficatul, inima, plămânii pot fi iremediabil afectate.

7.       Radioterapia distruge celulele canceroase, dar în acelaşi timp arde, cicatrizează şi distruge celule, ţesuturi şi organe sănătoase.

8.       Chimioterapia şi radioterapia vor reduce la început dimensiunea tumorilor. Folosirea îndelungată a acestor tratamente nu va duce însă la distrugerea definitivă a lor.

9.       Când în corp se acumulează prea multe deşeuri toxice rezultate în urma chimio şi radioterapiei, sistemul imunitar este fie compromis, fie distrus iar pacientul poate muri din cauza unor infecţii banale ţi a complicaţiilor lor.

10.   Chimioterapia şi terapia cu radiaţii pot favoriza mutaţii genetice în celulele canceroase care le fac foarte rezistente la tratament şi greu de distrus. Intervenţiile chirurgicale pot determina diseminarea (împrăştierea) celulelor canceroase la alte organe (metastaze).

11.   O metodă foarte bună de luptă împotriva celulelor canceroase este de ale înfometa, adică a se evita alimentele de care acestea au nevoie pentru a se multiplica.

CELULELE CANCEROASE SE DEZVOLTĂ CU:
a)      ZAHĂR
Eliminând din alimentaţie zahărul, se elimină astfel, una din cele mai importante surse de hrană a celulelor canceroase. Înlocuitorii de zahăr, îndulcitorii sintetici cum ar fi zaharina, sau alte produse (Nutraswet, Equal, Spoonful, etc.) au ca bază aspartanul (E 951), o substanţă chimică dăunătoare. Un înlocuitor natural al zahărului ar fi mierea de albine şi melasa, dar în cantităţi moderate. Sarea de bucătărie conţine adaosuri chimice pentru a avea culoarea albă. Alternativa ar fi sarea de mare.
b)      LAPTELE ŞI PRODUSELE LACTATE
Laptele favorizează producţia de mucus în corp, în special la nivelul tractului gastro-intestinal. Cancerul este hrănit de acest mucus. Renunţând la lapte şi produsele derivate, şi consumând lapte de soia neîndulcit, celulele canceroase „mor” de foame.
c)       PH ACID
Celulele canceroase „înfloresc” în mediu acid. O alimentaţie preponderent carnivoră induce un PH acid în corp şi ar fi mai bine să se consume peşte şi pasăre în cantităţi mici, decât carne de vită sau porc. Carnea mai poate conţine substanţe administrate animalelor: antibiotice, hormoni de creştere şi paraziţi ce dăunează în special persoanelor cu cancer.
d)      Evitaţi
cafeaua, ceaiul şi ciocolata ce pot conţine cantităţi mari de cofeină. Ceaiul verde este o alternativă foarte bună, având şi proprietăţi anticanceroase. Cea mai bună băutură este APA purificată sau filtrată pentru a fi astfel eliminate toxinele sau metalele grele. Apa distilată este acidă deci evitaţi-o!
O dietă bazată 80% pe legume proaspete consumate ca atare sau sub formă de suc, grâu integral, seminţe, nuci şi fructe schimbă PH-ul corpului în alcalin. 20% din alimentaţie poate fi din alimente gătite inclusiv fasole boabe. Sucurile proaspete din legume asigură necesarul de enzime digestive, uşor absorbabile, care ajung la nivel celular în 15 minute de la consumare şi care hrănesc şi favorizează creşterea de celule sănătoase. Este bine să se consume sucuri proaspete de 2-3 ori pe zi. Enzimele sunt distruse la 40 grade Celsius.
12.   Proteinele din carne sunt dificil de digerat şi necesită o cantitate mare de enzime digestive. Carnea nedigerată rămâne în interiorul intestinului, intră în putrefacţie şi creşte astfel cantitatea de reziduuri toxice din corp.

13.   Celulele canceroase sunt acoperite de un perete gros de proteine. Renunţarea la carne sau reducerea ei în alimentaţie duce la eliberarea de cantităţi din ce în ce mai mari de enzime; acestea atacă proteinele din peretele celular şi permit astfel celulelor specializate să distrugă aceste celule canceroase.

14.   Unele suplimente nutritive ajută la întărirea sistemului imunitar, cum ar fi: IP6, (inozitolul sau vitamina B9, conţinut de tărâţele de grâu, seminţe, nuci...), ESSIAC (Essiac este o formulă de plante ce a fost utilizată din anul 1922 de o soră medicală din Canada numită rene Caisse pentru a ajuta pacienţii cu afecţiuni grave. Cele opt plante din reţeta originală sunt: ciuline sfânt, rădăcină de brusture, laminaria, trifoi roşu, ulm cu coaja netedă, rădăcină de revent turcesc, năsturel, măcriş mărunt.), antioxidanţi, vitamine, minerale etc., toate stimulând imunitatea să lupte şi să distrugă celulele canceroase. Alte suplimente cum ar fi vitamina E produc apoptoza sau moartea programată a celulelor, metoda naturală a corpului de a scăpa de celulele bolnave, nedorite şi inutile.

15.   Cancerul este o boală a minţii, corpului şi spiritului. Gândirea pozitivă şi o fire activă ajută pe cel care luptă cu cancerul să supravieţuiască.

Furia, neiertarea şi amărăciunea „construiesc” un mediu stresant şi acid în corp. Trebuie să învăţăm să avem un spirit iubitor şi iertător, să ne relaxăm şi să ne bucurăm de viaţă!

Celulele canceroase nu se pot dezvolta în prezenţa oxigenului. Făcând zilnic exerciţii fizice şi de respiraţie, oxigenul ajunge adânc la nivel celular. Terapia cu oxigen este foarte importantă pentru distrugerea celulelor canceroase.


dr. Edward Fujimoto, manager al programului de sănătate din cadrul Castle Hospital, ne avertizează:

ATENŢIE !

·         NU intoduceţi recipiente de plastic în cuptorul cu microunde.

·         NU congelaţi apa în recipiente de plastic. Dioxina  este o substanţă cauzatoare de cancer, în special la sâni. Dioxina este eliberată din plasticul recipientelor cu apă introduse în congelator, sau a alimentelor în cuptorul cu microunde. folosiţi vase din sticlă sau ceramică.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

în flăcări

    îngerul meu are șase aripi de lumină albă cu care mă învăluie în fiecare clipă nu mă tem de întuneric pentru că îl străpunge n...