vineri, 18 noiembrie 2011

Noutăţi în tratamentul cancerului de la John Hopkins


ÎN MEMORIA SURIOAREI MELE ELISABETA



Sunt aproape 7 ani de când a plecat spre stele…..putea să mai rămână..…ar fi putut…..

După 3 ani de la despărţire şi eu am avut o mică intervenţie chirurgicală. La ecograf se vedeau şi alte tumori mai mici care, după un an de renunţare la anumite alimente, s-au retras.
În speranţa că vor fi utile, redau aceste informaţii copiate de pe un pliant găsit în holul Institutului Oncologic Bucureşti.

NOUTĂŢI ÎN TRATAMENTUL CANCERULUI DE LA
JOHN HOPKINS

 După ce ani de zile a spus pacienţilor că chimioterapia este singura cale pentru a încerca (cuvântul cheie a încerca) să se elimine cancerul, John Hopkins s-a hotărât să prezinte şi calea alternativă de tratament a maladiei.
PENTRU INFORMAŢIA VOASTRĂ
1.       Cu toţii avem celule canceroase în corp. Aceste celule nu apar, însă, la testele standard dacă nu sunt în număr de miliarde. Când doctorii spun bolnavilor că nu mai există celule canceroase în corpul lor după tratamentele efectuate, înseamnă doar că testele sunt incapabile să le măsoare deoarece nu mai sunt în număr detectabil.

2.       Celulele canceroase apar în corp de 6 până la 10 ori în timpul vieţii unui om.

3.       Când sistemul nostru imunitar este puternic, celulele canceroase sunt distruse şi astfel este împiedicată multiplicarea lor şi formarea de tumori.

4.       Când este diagnosticat cancerul, înseamnă că persoana respectivă are deficienţe nutriţionale multiple. Aceste deficienţe pot să apară din cauze genetice, a noxelor din mediul înconjurător, a alimentaţiei şi stilului de viaţă greşite.

5.       Pentru a preîntâmpina deficienţele nutriţionale multiple, este necesară schimbarea dietei şi administrarea de suplimente nutritive, ceea ce va duce la întărirea sistemului imunitar.

6.       Chimioterapia presupune „otrăvirea” celulelor canceroase cu rata mare de creştere, dar astfel sunt distruse şi celulele sănătoase cu creştere rapidă din măduva spinării, tractul gastro-intestinal,etc. Iar organe importante, cum ar fi ficatul, inima, plămânii pot fi iremediabil afectate.

7.       Radioterapia distruge celulele canceroase, dar în acelaşi timp arde, cicatrizează şi distruge celule, ţesuturi şi organe sănătoase.

8.       Chimioterapia şi radioterapia vor reduce la început dimensiunea tumorilor. Folosirea îndelungată a acestor tratamente nu va duce însă la distrugerea definitivă a lor.

9.       Când în corp se acumulează prea multe deşeuri toxice rezultate în urma chimio şi radioterapiei, sistemul imunitar este fie compromis, fie distrus iar pacientul poate muri din cauza unor infecţii banale ţi a complicaţiilor lor.

10.   Chimioterapia şi terapia cu radiaţii pot favoriza mutaţii genetice în celulele canceroase care le fac foarte rezistente la tratament şi greu de distrus. Intervenţiile chirurgicale pot determina diseminarea (împrăştierea) celulelor canceroase la alte organe (metastaze).

11.   O metodă foarte bună de luptă împotriva celulelor canceroase este de ale înfometa, adică a se evita alimentele de care acestea au nevoie pentru a se multiplica.

CELULELE CANCEROASE SE DEZVOLTĂ CU:
a)      ZAHĂR
Eliminând din alimentaţie zahărul, se elimină astfel, una din cele mai importante surse de hrană a celulelor canceroase. Înlocuitorii de zahăr, îndulcitorii sintetici cum ar fi zaharina, sau alte produse (Nutraswet, Equal, Spoonful, etc.) au ca bază aspartanul (E 951), o substanţă chimică dăunătoare. Un înlocuitor natural al zahărului ar fi mierea de albine şi melasa, dar în cantităţi moderate. Sarea de bucătărie conţine adaosuri chimice pentru a avea culoarea albă. Alternativa ar fi sarea de mare.
b)      LAPTELE ŞI PRODUSELE LACTATE
Laptele favorizează producţia de mucus în corp, în special la nivelul tractului gastro-intestinal. Cancerul este hrănit de acest mucus. Renunţând la lapte şi produsele derivate, şi consumând lapte de soia neîndulcit, celulele canceroase „mor” de foame.
c)       PH ACID
Celulele canceroase „înfloresc” în mediu acid. O alimentaţie preponderent carnivoră induce un PH acid în corp şi ar fi mai bine să se consume peşte şi pasăre în cantităţi mici, decât carne de vită sau porc. Carnea mai poate conţine substanţe administrate animalelor: antibiotice, hormoni de creştere şi paraziţi ce dăunează în special persoanelor cu cancer.
d)      Evitaţi
cafeaua, ceaiul şi ciocolata ce pot conţine cantităţi mari de cofeină. Ceaiul verde este o alternativă foarte bună, având şi proprietăţi anticanceroase. Cea mai bună băutură este APA purificată sau filtrată pentru a fi astfel eliminate toxinele sau metalele grele. Apa distilată este acidă deci evitaţi-o!
O dietă bazată 80% pe legume proaspete consumate ca atare sau sub formă de suc, grâu integral, seminţe, nuci şi fructe schimbă PH-ul corpului în alcalin. 20% din alimentaţie poate fi din alimente gătite inclusiv fasole boabe. Sucurile proaspete din legume asigură necesarul de enzime digestive, uşor absorbabile, care ajung la nivel celular în 15 minute de la consumare şi care hrănesc şi favorizează creşterea de celule sănătoase. Este bine să se consume sucuri proaspete de 2-3 ori pe zi. Enzimele sunt distruse la 40 grade Celsius.
12.   Proteinele din carne sunt dificil de digerat şi necesită o cantitate mare de enzime digestive. Carnea nedigerată rămâne în interiorul intestinului, intră în putrefacţie şi creşte astfel cantitatea de reziduuri toxice din corp.

13.   Celulele canceroase sunt acoperite de un perete gros de proteine. Renunţarea la carne sau reducerea ei în alimentaţie duce la eliberarea de cantităţi din ce în ce mai mari de enzime; acestea atacă proteinele din peretele celular şi permit astfel celulelor specializate să distrugă aceste celule canceroase.

14.   Unele suplimente nutritive ajută la întărirea sistemului imunitar, cum ar fi: IP6, (inozitolul sau vitamina B9, conţinut de tărâţele de grâu, seminţe, nuci...), ESSIAC (Essiac este o formulă de plante ce a fost utilizată din anul 1922 de o soră medicală din Canada numită rene Caisse pentru a ajuta pacienţii cu afecţiuni grave. Cele opt plante din reţeta originală sunt: ciuline sfânt, rădăcină de brusture, laminaria, trifoi roşu, ulm cu coaja netedă, rădăcină de revent turcesc, năsturel, măcriş mărunt.), antioxidanţi, vitamine, minerale etc., toate stimulând imunitatea să lupte şi să distrugă celulele canceroase. Alte suplimente cum ar fi vitamina E produc apoptoza sau moartea programată a celulelor, metoda naturală a corpului de a scăpa de celulele bolnave, nedorite şi inutile.

15.   Cancerul este o boală a minţii, corpului şi spiritului. Gândirea pozitivă şi o fire activă ajută pe cel care luptă cu cancerul să supravieţuiască.

Furia, neiertarea şi amărăciunea „construiesc” un mediu stresant şi acid în corp. Trebuie să învăţăm să avem un spirit iubitor şi iertător, să ne relaxăm şi să ne bucurăm de viaţă!

Celulele canceroase nu se pot dezvolta în prezenţa oxigenului. Făcând zilnic exerciţii fizice şi de respiraţie, oxigenul ajunge adânc la nivel celular. Terapia cu oxigen este foarte importantă pentru distrugerea celulelor canceroase.


dr. Edward Fujimoto, manager al programului de sănătate din cadrul Castle Hospital, ne avertizează:

ATENŢIE !

·         NU intoduceţi recipiente de plastic în cuptorul cu microunde.

·         NU congelaţi apa în recipiente de plastic. Dioxina  este o substanţă cauzatoare de cancer, în special la sâni. Dioxina este eliberată din plasticul recipientelor cu apă introduse în congelator, sau a alimentelor în cuptorul cu microunde. folosiţi vase din sticlă sau ceramică.




joi, 17 noiembrie 2011

erai o maimuţică?



goneşti cu viteza a cincea după
vânt
şi nu eşti vânător de tornade
alergi cu tălpile goale pe cioburi
şi nu eşti fachir

fără să primeşti avans sau plată alergi
poate doar după o colorată himeră
o efemeră clipă stocată pe stik

dacă vii de nicăieri
maimuţărind alergi după
nimic





"Desigur că unii nu vor fi de acord cu acest punct de vedere, considerându-l pseudoştiinţific şi pe aceştia îi asigur că sunt tot atât de ştiinţifice ca cele evoluţioniste, despre care un mare biolog scria că posibilitatea ca viaţa să fi apărut printr-un accident poate fi comparată cu cea de a se obţine un dicţionar complet printr-o explozie într-o tipografie de idei" (Viorel Olivian Paşcanu)

marți, 15 noiembrie 2011

V-aţi întrebat?



V-aţi întrebat
cât de complicat
poate fi uneori mersul pe jos?
Pentru unii e chiar imposibil.
E de prisos
să vă spun că, pentru un orb,
verdele firului de iarbă,
azurul cerului,
culorile curcubeului
nu există.
Şi nu putem vorbi
de armonii,
nici de do, re, mi...
la urechea surdului
pentru simplul fapt
că nu ne-ar auzi.
Atunci de ce am vorbi
de Dumnezeu
cu un ateu?
Şi totuşi El e cel
care deschide
urechile surzilor,
ochii orbilor
şi poate spune:
„Ia-ţi targa şi umblă!”

miercuri, 9 noiembrie 2011

a fost odată

cartofii mei copţi la microunde

oh sf. Ana

o văd pe bunica

cum scoate cozonacii din cuptorul de lut



ce ştiţi voi

ce ştiţi

bunica mea avea colţul catrinţei ridicat

şi prins cu agrafă să poată păşi mai uşor prin pădure

îşi umplea sacul cu lemne

atât cât putea duce pe spatele încovoiat

dar ochii-i zâmbeau

când băteau clopotele

se oprea pe vârful dealului

lăsa lemnele jos

făcea cruce şi



timpul se oprea



îmi scot rufele din maşină aproape uscate

ce ştiţi voi de ciubere cu leşie şi

clătitul la râu

Bistriţa îi curgea printre picioare şi sălcii

soarele se topea pe cămăşile albe întinse pe iarbă

era pace (ea era văduvă de război)



venea de la prăşit

cu mult praf în galoşii negrii de cauciuc

cu sapa şi povara zilei pe umăr glumind:

nu-i greu de trăit e greu de potrivit




marți, 8 noiembrie 2011

vorbele


mi s-au înfipt în stomac

ca un cui

nu poţi să spui oricui orice

apoi să te clăteşti cu apă de gură

ca şi cum

nimic nu s-ar fi întâmplat



cuiul meu e al meu

dar vorbele tale

sunt acolo undeva în matrice clocesc

puii lor cu gheare şi colţi

te vor pândi cândva



găseşte soluţii



mă delimitez

te iert

cuiul mi se topeşte în uitare

doar undele regretului concentrice

vibrează până la epuizare

luni, 7 noiembrie 2011

indignare

sunt plină de indignare

mă buşeşte pe nas

şi chiar de voi fi stigmatizată

iau biciul în mână



se poate stropi cu orice

pe ecrane

cu orice

e artistic(?) sparge toate topurile



Dumnezeu e la colţ

înfăşurat strâns în metafore

câte un pic aici

câte un pic acolo

să nu deranjeze

pe cei care nu cred

să creadă că de fapt suntem de acord cu ei



dar ce sunt eu?

un pitic

dând mărunt din buze



şi totuşi El va veni

ca fulgerul

nu


“…, căci toţi cei care scot sabia, de sabie vor pieri.”

Matei 26.52



nu voi intra în

duelul cuvintelor

de ce să le ciopârţim aura de lumină

cu sabia întunecată a

resentimentelor-

cioburi de cuvinte

înfipte în inimă

nu

nu voi intra



din cuvinte alese cu grijă

fac punte

între mine şi tine


poe.rug


nu sunt angajată în cercetare

la societatea cuvintelor

cu atât mai puţin a vorbelor

aruncate în vântul teribilismului

sau a viselor-

efemeride

cu parfum de flori de nu mă uita.

din puţinele mele cuvinte

am făcut mănunchi-

dar de suflet

aranjat cu grijă la altarul

Cuvântului

ca jertfă de ardere de tot

duminică, 6 noiembrie 2011

suntem


“Căci printr-un singur Duh, noi toţi am fost botezaţi într-un singur trup,…” 1 Corinteni 12.13



sunt

o particulă din tine

eşti

o particulă din mine

acelaşi flux sangvin

ne traversează universul



lumina strivită din ochiul tău

îmi sfâşie pleoapa



bucuria ta mi se revarsă

din suflet în

cascade de primăveri

miercuri, 2 noiembrie 2011

reginei


umbra îngerilor

e doar urmă de umbră

Lumina

trece prin ei

ca soarele

prin geamurile casei mele

tu eşti regina lor



paşii ţi se desprind din

Lumina

ce ai născut-o

şi aceeaşi

Lumină

îţi traversează

trupul înălţat în cer



la şcoala ta

voi înţelege

cum poate străluci

un grăunte de lut

în flăcări

    îngerul meu are șase aripi de lumină albă cu care mă învăluie în fiecare clipă nu mă tem de întuneric pentru că îl străpunge n...